Scoala Crestina Filadelfia din Suceava gazduieste in perioada 6-11 aprilie Simpozionul International „Profesorul-factorul cheie in educatie”.
Manifestarea este organizata de Inspectoratul Scolar Judetean Suceava si Asociatia ABA-DEL-TIN, in parteneriat cu Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava si Casa Corpului Didactic „George Tofan”.

Purtatorul de cuvant al ISJ Suceava, Laura Hacman, a declarat ca pentru cele trei sectiuni ale simpozionului au fost inscrise un numar de 186 de lucrari, elaborate de 298 de cadre didactice din tara si din strainatate, respectiv Management educational – 44 lucrari, Managementul calitatii in educatie – 88 lucrari si Educatie pentru valori europene prin parteneriate si proiecte – 54 lucrari, publicate deja in doua volume, prin Editura ”George Tofan” Suceava.

Manifestarea se desfasoara in cadrul vizitei de studiu Socrates – Arion pentru cadrele cu functii de conducere in invatamantul preuniversitar din tarile Uniunii Europene, cu participarea a zece persoane din cinci tari ale Uniunii Europene (Franta, Spania, Italia, Belgia si Olanda).

Participantii vor prezenta la Simpozionul International ”Profesorul-factor cheie in educatie” aspecte privind sistemele educationale din tarile pe care le reprezinta, precum si lucrari pe tema simpozionului din acest an.