Rectorul Universităţii din Bucureşti, Marian Preda, a declarat că aproximativ 90% dintre activităţile facultăţilor din cadrul UB, inclusiv examenele de finalizare şi de admitere, vor fi derulate online.

„La noi sunt foarte multe facultăţi care vor finaliza anul numai cu examene online, dar mai sunt şi câteva situaţii în care vor fi şi examene faţă în faţă, cu respectarea tuturor măsurilor preventive: mască, distanţare, tot ce trebuie. Cele mai multe facultăţi vor face toate tipurile de activităţi pentru finalizarea anului universitar şi pentru admitere în regim online. (…) Aproximativ 90% dintre activităţi, inclusiv examenele de finalizare şi de admitere, vor fi derulate online”, a spus rectorul.  Potrivit acestuia, la cele mai multe dintre facultăţile UB admiterea va avea loc online. „Nu la toate, la cele mai multe (n.r. – admiterea online). Preînscrieri şi înscrieri online vor fi probabil la foarte multe dacă nu cumva la toate (n.r. – facultăţile). Vor fi câteva facultăţi care vor totuşi să aibă examene de admitere, dar puţine. Cea mai mare parte dintre cele 19 facultăţi sunt doar trei sau patru care deocamdată se gândesc să menţină examen de admitere. (…) Nu excludem examenele şi vor fi câteva facultăţi care doresc să aibă în continuare examen de admitere propriu-zis”, a arătat Preda.

El a spus că facultăţile UB funcţionează în prezent în regim online. „Noi suntem acum în regim online. (…) Unde avem noi situaţii speciale şi le vom rezolva cu distanţarea socială – la unele facultăţi tehnice la care avem laboratoare. Sunt laboratoare care nu pot fi desfăşurate online şi atunci va trebui să facem recuperarea acelor ore în momentul în care se va putea veni la şcoală, dar numai cu măsurile de protecţie de care spuneam: cu mască, cu număr limitat de persoane în laborator, cu distanţare, cu toate celelalte măsuri”, a menţionat reprezentantul UB. AGERPRES